Contact

Contact

Voedselveilige smeermiddelen Bakkerijen

Het belang van het minimaliseren van downtime in de zuivelindustrie

De zuivelindustrie produceert een groot assortiment aan zuivelproducten. De zuivelindustrie is verantwoordelijk voor de productie van kaas, yoghurt en melkdranken. Het productieproces in de zuivelindustrie is complex en vereist het gebruik van diverse machines en apparatuur, zoals melkmachines, pasteuriseermachines en verpakkingsapparatuur.

Het belang van geschikte smeermiddelen in de zuivelindustrie

Voor een technische dienst is het minimaliseren van downtime van cruciaal belang. Elke ongeplande stilstand van machines kan leiden tot langdurige vertragingen in de productie. Dit kan voor grote problemen zorgen, aangezien de producten op tijd moeten worden geleverd om aan de vraag te voldoen. Om ongeplande stilstanden te voorkomen is preventief onderhoud en smering van de machines absoluut noodzakelijk.

Omgaan met extreme temperatuur in de zuivelindustrie

Om machines goed te smeren moeten zuivelfabrikanten ervoor zorgen dat het smeermiddel geschikt is voor de uitdagingen van de zuivelindustrie. Tijdens het zuivelproces wordt melk verwerkt tot verschillende zuivelproducten, zoals kaas, boter, yoghurt en room. De extreme hitte wordt vaak toegepast bij het pasteuriseren en steriliseren van melk om bacteriën te doden en de veiligheid van het eindproduct te waarborgen. Aan de andere kant, bij het koelen en invriezen van zuivelproducten, worden ze blootgesteld aan temperaturen onder het vriespunt om de houdbaarheid te verlengen.

Omgaan met vocht in de zuivelindustrie

Bovendien speelt vocht een cruciale rol in het zuivelproces. Het is aanwezig in verschillende vormen, zoals condensatie, stoom en waterbaden en kan leiden tot corrosie, roest en degradatie van apparatuur en materialen.

Het waarborgen van voedselveiligheid in de zuivelindustrie

Daarnaast is de voedselveiligheid van producten van cruciaal belang in de zuivelindustrie. Sterker nog, het belang van voedselveiligheid wordt alsmaar groter. Grote supermarktketens en andere grote afnemers eisen nu volledige transparantie met betrekking tot voedselveiligheid in de gehele productieketen. Daarom stellen wij de strengste eisen aan de voedselveiligheid van onze smeermiddelen. Dit betekent dat wij voldoen aan zeer strikte hygiëne- en veiligheidsrichtlijnen. Onze voedselveilige smeermiddelen zijn gecertificeerd en goedgekeurd volgens de normen en standaarden van Kosher, Halal en NSF.

Hoe kan Matrix Benelux uw zuivelfabriek optimaliseren?

Bij Matrix Benelux begrijpen we dat optimale prestaties, efficiëntie en betrouwbaarheid van vitaal belang zijn in de zuivelindustrie. Onze voedselveilige smeermiddelen zijn daarom ook afgestemd op de uitdagingen van de zuivelproductie. Naast het leveren van smeermiddelen voor de zuivelindustrie ontzorgen wij klanten ook als het gaat om het smeertechnisch onderhoud.

  Contact formulier
  Neem contact met ons op!

  Contact opnemen met een van onze specialisten?

  Als u vragen heeft over onze producten of diensten, laat dan een bericht achter door het formulier in te vullen, of stuur een e-mail naar info@matrix-benelux.nl

  Liever bellen? Zeker! Onze specialisten staan voor u klaar.

  Telefoon: +31 316 740 855