Contact

Contact

Chemische industrie

Het belang van smeermiddelen in de Chemische Industrie

In de chemische industrie zijn smeermiddelen van cruciaal belang om de betrouwbaarheid en efficiëntie van productieprocessen te waarborgen. De chemische industrie brengt unieke uitdagingen met zich mee voor het gebruik van smeermiddelen.

Uitdagingen in de Chemische Industrie

Agressieve omgeving: Corrosiebestendige smeermiddelen voor bescherming tegen corrosie en chemische reacties

Een van de belangrijkste uitdagingen waarmee de chemische industrie te maken heeft, is de agressieve omgeving waarin deze processen plaatsvinden. De chemische processen en chemicaliën die in deze industrie worden gebruikt, kunnen corrosief zijn voor machines en apparatuur. Dit leidt vaak tot vroegtijdige slijtage en beschadiging van onderdelen als gevolg van corrosie en chemische reacties. Om dit probleem aan te pakken, is het van essentieel belang om smeermiddelen te gebruiken die bestand zijn tegen corrosie en die bescherming bieden aan de machines.

Extreme temperaturen: Thermisch stabiele smeermiddelen voor behoud van smerende eigenschappen bij hoge temperaturen

Een andere uitdaging is de extreme temperatuur waaraan smeermiddelen worden blootgesteld in de chemische processen. Veel van deze processen vereisen hoge temperaturen, wat traditionele smeermiddelen kan doen degraderen en hun smerende eigenschappen verliezen. Dit kan leiden tot verhoogde slijtage en wrijving in de machines. Om dit probleem te overwinnen, is het noodzakelijk om smeermiddelen te gebruiken die thermisch stabiel zijn en hun smerende eigenschappen behouden, zelfs bij extreme temperaturen.

Agressieve chemicaliën: Smeermiddelen die bestand zijn tegen chemische stoffen en compatibel zijn met materialen

Daarnaast werkt de chemische industrie met agressieve chemicaliën, zoals zuren, logen en oplosmiddelen. Deze chemicaliën kunnen de eigenschappen van smeermiddelen aantasten en zelfs chemische reacties veroorzaken. Het is daarom van groot belang om smeermiddelen te gebruiken die bestand zijn tegen deze chemicaliën en compatibel zijn met de gebruikte materialen.

Veiligheids- en milieunormen: Milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare smeermiddelen die voldoen aan veiligheidsvoorschriften

Hierdoor moet de chemische industrie voldoen aan strenge veiligheids- en milieunormen. Het gebruik van smeermiddelen die voldoen aan deze normen is essentieel om de veiligheid van werknemers en het milieu te waarborgen. Smeermiddelen moeten biologisch afbreekbaar zijn en vrij van schadelijke stoffen die het milieu kunnen vervuilen.

Oplossingen van Matrix Benelux voor de Chemische Industrie

Bij Matrix Benelux hebben we uitgebreid onderzoek gedaan naar deze specifieke uitdagingen in de chemische industrie. Hierdoor hebben we de juiste oplossingen ontwikkeld die aansluiten bij de behoeften van de chemische sector.

Smeermiddelen van Matrix Benelux: Corrosiebestendig, bestand tegen extreme temperaturen en agressieve chemicaliën

Onze smeermiddelen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen corrosie, extreme temperaturen en agressieve chemicaliën. Ze zorgen voor een langere levensduur van machines, verminderde slijtage en bieden optimale bescherming. Bovendien voldoen de smeermiddelen van Matrix Benelux aan de strengste veiligheids- en milieunormen. Ze zijn biologisch afbreekbaar en bevatten geen schadelijke stoffen die het milieu kunnen schaden. Door te kiezen voor de smeermiddelen van Matrix Benelux kunnen chemische bedrijven voldoen aan de veiligheidsvoorschriften en tegelijkertijd milieuvriendelijk opereren.

  Contact formulier
  Neem contact met ons op!

  Contact opnemen met een van onze specialisten?

  Als u vragen heeft over onze producten of diensten, laat dan een bericht achter door het formulier in te vullen, of stuur een e-mail naar info@matrix-benelux.nl

  Liever bellen? Zeker! Onze specialisten staan voor u klaar.

  Telefoon: +31 316 740 85