Contact

Contact

Glas industrie

Smeermiddelen in de Glasindustrie: Essentieel voor Optimale Prestaties

Uitdagingen in de Glasindustrie

In de glasindustrie zijn smeermiddelen van cruciaal belang om optimale prestaties te bereiken en de productiviteit te maximaliseren.

De glasindustrie omvat veel processen, waaronder glasproductie, snijden, slijpen, polijsten, en het assembleren van glazen componenten. Elk van deze processen vereist nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en efficiëntie om hoogwaardige glasproducten te kunnen leveren. Matrix Benelux begrijpt de unieke uitdagingen waarmee deze industrie te maken heeft en biedt hoogwaardige smeermiddelen die specifiek zijn ontworpen om de specifieke uitdagingen op te lossen.

Wrijving bij snijden, slijpen en polijsten

Een van de belangrijkste uitdagingen in de glasindustrie is de wrijving die optreedt tijdens het snijden, slijpen en polijsten van glas. Deze processen vereisen nauwkeurige bewegingen en minimale weerstand om glasbreuk te voorkomen en een gladde afwerking te verkrijgen. Smeermiddelen verminderen de wrijving tussen de gereedschappen en het glasoppervlak, waardoor de kans op beschadiging van het glas wordt geminimaliseerd en de levensduur van de gereedschappen wordt verlengd.

Hoge temperaturen tijdens glasbewerkingsproces

Tijdens het glasbewerkingsproces, zoals bijvoorbeeld glasblazen, glasgieten of het vormen van glasproducten, kan de temperatuur aanzienlijk stijgen. Deze hoge temperaturen kunnen verschillende nadelige effecten hebben. Ten eerste kunnen ze leiden tot thermische degradatie van materialen. Materialen zoals metalen gereedschappen of onderdelen kunnen worden aangetast of beschadigd door de intense hitte, waardoor hun prestaties en levensduur verminderen.

Wrijving door hoge temperaturen verhoogt de kans op slijtage

Bovendien kan de wrijving tussen bewegende onderdelen toenemen bij hoge temperaturen, resulterend in verhoogde slijtage. Dit kan leiden tot snellere slijtage van gereedschappen, vermindering van de nauwkeurigheid van het proces en mogelijk zelfs het veroorzaken van vastlopen van bewegende delen.

Stof en vuil zorgt voor corrosie en vastlopen machines

Bovendien wordt in de glasindustrie vaak gewerkt met delicate onderdelen en complexe machines die gevoelig zijn voor corrosie en vastlopen. Stof en vuil kunnen zich ophopen en de machines negatief beïnvloeden. Smeermiddelen met speciale additieven bieden bescherming tegen corrosie en dringen door tot in de kleinste ruimtes, waardoor de wrijving wordt verminderd en de apparatuur soepel blijft functioneren. Ze verminderen ook de kans op vastlopen en zorgen voor een langere levensduur van de machines.

Hoogwaardige Smeermiddelen voor de glasindustrie met Matrix Benelux

Onze smeermiddelen zijn speciaal ontwikkeld om de specifieke uitdagingen van de glasindustrie aan te pakken en uw glasbewerkingsprocessen optimaal te laten verlopen. Ze bieden uitstekende smering, koeling en bescherming, waardoor u kunt profiteren van verbeterde prestaties en verlengde levensduur van uw apparatuur.

Of het nu gaat om het snijden, slijpen, polijsten of assembleren van glas, onze smeermiddelen zijn ontworpen om de wrijving te verminderen en de warmte effectief af te voeren. Dit resulteert in minder slijtage, minimaliseert het risico op glasbreuk en zorgt voor een soepele en nauwkeurige bewerking.

Bovendien bieden onze smeermiddelen bescherming tegen corrosie en voorkomen ze vastlopen van delicate onderdelen en machines, waardoor de betrouwbaarheid en duurzaamheid van uw apparatuur worden verhoogd.

  Contact formulier
  Neem contact met ons op!

  Contact opnemen met een van onze specialisten?

  Als u vragen heeft over onze producten of diensten, laat dan een bericht achter door het formulier in te vullen, of stuur een e-mail naar info@matrix-benelux.nl

  Liever bellen? Zeker! Onze specialisten staan voor u klaar.

  Telefoon: +31 316 740 855