Contact

Contact

Staalindustrie

Hoogwaardige smeermiddelen voor de Staalindustrie: Optimaliseer prestaties en verleng de levensduur van machines

De staalindustrie is een van de meest essentiële en complexe industrieën ter wereld. Staal wordt gebruikt in talloze toepassingen, variërend van bouwmaterialen tot voertuigen en machines. Om ervoor te zorgen dat de productie van staal soepel verloopt en de kwaliteit van het eindproduct wordt gewaarborgd, speelt het gebruik van smeermiddelen een cruciale rol.

Uitdagingen bij het gebruik van smeermiddelen in de staalindustrie

UITDAGINGEN

BESCHRIJVING

 • Hoge temperaturen
Staalfabrieken werken bij extreem hoge temperaturen, waardoor smeermiddelen hittebestendig moeten zijn en hun smerende eigenschappen behouden.
 • Zware belastingen
Machines en apparatuur in de staalindustrie werken onder zware belastingen, wat leidt tot intensieve wrijving en slijtage. Smeermiddelen moeten bestand zijn tegen deze belastingen.
 • Stof en vervuiling
Staalproductie gaat vaak gepaard met stoffige omgevingen en chemische verontreinigingen. Smeermiddelen moeten bescherming bieden tegen de schadelijke effecten van deeltjes en verontreinigingen.
 • Veiligheid en milieubescherming
Smeermiddelen moeten voldoen aan strenge normen en voorschriften om de veiligheid van werknemers te waarborgen en negatieve milieueffecten te minimaliseren.
 • Onderhoudskosten
Het verminderen van onderhoudskosten is een belangrijk doel voor staalfabrikanten. Smeermiddelen kunnen helpen de onderhoudsbehoefte te verminderen en de levensduur van machines te verlengen.

Oplossingen voor de specifieke uitdagingen in de staalindustrie:

Matrix Benelux begrijpt het belang van hoogwaardige smeermiddelen in de staalindustrie. Onze gespecialiseerde smeermiddelen kunnen staalfabrikanten helpen om de prestaties van hun apparatuur te optimaliseren, de levensduur van machines te verlengen en de operationele efficiëntie te verbeteren. Of het nu gaat om walsen, persen, snijden of andere toepassingen, wij hebben het juiste smeermiddel voor elke applicatie.

Onze hoogwaardige smeermiddelen in de staalindustrie bieden een oplossing voor de specifieke uitdagingen in de staalindustrie. Dit doen wij als volgt:

Aanpak van hoge temperaturen met onze smeermiddelen

Onze hoge-temperatuur vetten zijn ontwikkeld om te presteren onder extreme hitte. Ze behouden hun smerende eigenschappen en bescherming van bewegende delen, zelfs bij hoge temperaturen die vaak voorkomen in staalfabrieken.

Verbeterde smering en bescherming voor hydraulische systemen

Voor hydraulische systemen in staalfabrieken bieden we vuurvaste hydraulische vloeistoffen die bestand zijn tegen hoge temperaturen en uitstekende smering en bescherming bieden.

Optimaliseer de betrouwbaarheid van draad en kabels met onze smeermiddelen

Onze smeermiddelen voor draad en kabels verminderen wrijving en corrosie, waardoor de levensduur van de kabels wordt verlengd en de betrouwbaarheid van de apparatuur wordt verbeterd.

Verminder slijtage en verhoog de smering van open tandwielen

Voor tandwieltoepassingen bieden we smeermiddelen die speciaal zijn geformuleerd om slijtage te verminderen en optimale smering te bieden voor open tandwielen in staalfabrieken.

Specifieke metaalbewerkingsoplossingen voor de staalindustrie

Onze metaalbewerkingsproducten zijn ontwikkeld om te voldoen aan de specifieke behoeften van metaalverwerkende processen in de staalindustrie. Ze bieden uitstekende smering, koeling en bescherming tijdens het bewerkingsproces.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe Matrix Benelux uw staalproductie kan ondersteunen met de juiste smeermiddelen. Verbeter de betrouwbaarheid en efficiëntie van uw processen met onze op maat gemaakte oplossingen voor smeermiddelen in de staalindustrie.

  Contact formulier
  Neem contact met ons op!

  Contact opnemen met een van onze specialisten?

  Als u vragen heeft over onze producten of diensten, laat dan een bericht achter door het formulier in te vullen, of stuur een e-mail naar info@matrix-benelux.nl

  Liever bellen? Zeker! Onze specialisten staan voor u klaar.

  Telefoon: +31 316 740 855