Contact

Contact

Cement industrie

Het belang van smeermiddelen in de Cement Industrie

De cementindustrie speelt een essentiële rol bij het creëren van het bouwmateriaal dat de fundering vormt voor onze steden, bruggen, wegen en andere constructies. Om deze rol te vervullen, maakt de cementindustrie gebruik van een breed scala aan machines.

Uitdagingen in de Cement Industrie

Deze machines staan voor verschillende uitdagingen vanwege de zware machines, extreme temperaturen en corrosieve omgevingen waarmee ze worden geconfronteerd. Het proces van vermalen, mengen en verhitten van grondstoffen zoals kalksteen, klei, ijzererts en zand tot zeer hoge temperaturen vereist enorme inspanningen van uw machines en apparatuur.

Slijtage en wrijving in zware belastingen van Cementmachines

Een van de grootste uitdagingen in de cementindustrie is de immense belasting waaraan machines worden blootgesteld. Deze belastingen kunnen leiden tot aanzienlijke slijtage, wrijving en uiteindelijk tot storingen en uitval van de apparatuur. Hier komen hoogwaardige smeermiddelen van pas, aangezien ze een cruciale rol spelen bij het verminderen van wrijving, het minimaliseren van slijtage en het verlengen van de levensduur van de machines. Door de toepassing van deze smeermiddelen wordt een soepele werking van lagers, tandwielen, kettingen en andere bewegende onderdelen mogelijk gemaakt, zelfs onder zware belastingen.

Corrosiebestendigheid in agressieve omgevingen

Vanwege het gebruik van agressieve chemicaliën en vochtige omstandigheden is corrosie een belangrijke uitdaging. Corrosie kan de prestaties van machines aantasten, wat resulteert in vroegtijdige slijtage en schade. Bij Matrix Benelux begrijpen we dit probleem en daarom gaan onze smeermiddelen corrosie tegen en hebben ze waterafstotende eigenschappen om uitstekende bescherming te bieden, zelfs in de meest veeleisende omgevingen. Ze voorkomen effectief roestvorming en andere vormen van corrosie, waardoor de betrouwbaarheid en duurzaamheid van uw apparatuur worden gewaarborgd.

Uitstekende bescherming tegen corrosie en vochtige omstandigheden

Of het nu gaat om het vermalen, mengen, verhitten of produceren van cement, onze smeermiddelen verminderen wrijving, minimaliseren slijtage en zorgen voor een soepele werking van lagers, tandwielen, kettingen en andere bewegende onderdelen, zelfs onder zware belastingen. Daarnaast bieden ze uitstekende bescherming tegen corrosie en vochtige omstandigheden, waardoor uw apparatuur bestand is tegen agressieve chemicaliën en een betrouwbare en duurzame werking behoudt.

Biologisch Afbreekbare Smeermiddelen voor de Cementindustrie

In de cementindustrie worden biologisch afbreekbare smeermiddelen en vetten gebruikt in buitenuitrusting. Deze smeermiddelen en vetten zijn minder schadelijk voor het milieu en laten geen schadelijke residuen achter in de bodem of wateren, waardoor het risico op schade aan wilde dieren en andere levende organismen wordt verminderd.

  Contact formulier
  Neem contact met ons op!

  Contact opnemen met een van onze specialisten?

  Als u vragen heeft over onze producten of diensten, laat dan een bericht achter door het formulier in te vullen, of stuur een e-mail naar info@matrix-benelux.nl

  Liever bellen? Zeker! Onze specialisten staan voor u klaar.

  Telefoon: +31 316 740 85