Contact

Contact

Voedings -en drankindustrie

Smeermiddelen voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie

Machines in de voedingsindustrie draaien dag en nacht om aan de hoge vraag van de consument te voldoen. Elke ongeplande stilstand van machines kan leiden tot langdurige vertragingen in de productie. Om machinestilstand te minimaliseren is het van cruciaal belang om adequaat smeertechnisch onderhoud uit te voeren. Het smeren van deze machines wordt vaak gezien als een uitdaging, zeker vanwege de uitdagende omgeving van de machines. Van intensieve belastingen tot overmatig watergebruik, vervuiling, stof en extreme temperaturen, de productielijnen staan voor een behoorlijke uitdaging om adequaat smeertechnisch onderhoud uit te voeren.

Daarnaast is het belang van voedselveilige smeermiddelen in de voedingsindustrie de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Grote supermarktketens en andere afnemers eisen nu volledige transparantie met betrekking tot voedselveiligheid in de gehele productieketen. Daarom stellen wij de strengste eisen aan de voedselveiligheid van onze smeermiddelen. Dit betekent dat wij voldoen aan zeer strikte hygiëne- en veiligheidsrichtlijnen. Onze voedselveilige smeermiddelen zijn gecertificeerd en goedgekeurd volgens de normen en standaarden van NSF, Kosher en Halal. Onze Foodmax-lijn bestaat uit voedselveilige smeermiddelen die speciaal zijn ontwikkeld om te voldoen aan de unieke eisen en uitdagingen van de voedingsindustrie.

Brochure – Voedselveilige Smeermiddelen

In deze brochure vindt u een overzicht van onze smeermiddelen die voldoen aan alle veiligheidseisen en samengesteld zijn met de nieuwste technologiën.  

Matrix Specialty Lubricants heeft een uitgebreid assortiment food grade smeermiddelen ontwikkeld die zelfs beter presteren dan hightech industriële smeermiddelen en vetten. We blijven nieuwe producten ontwikkelen en toevoegen aan het bestaande uitgebreide portfolio om te voldoen aan ons motto: ‘Het juiste smeermiddel, voor de juiste applicatie’


  Producten in de Voedingsmiddelen- en Drankenindustrie

  "
  • Biologisch afbreekbare vetten
  "
  • Voedselveilige hydrauliek vloeistoffen
  "
  • Voedselveilige ketting en transportband vetten
  "
  • Voedselveilige compressor & vacuumpomp vloeistoffen
  "
  • Voedselveilige tandwiel smeermiddelen
  "
  • Voedeselveilige vetten