Contact

Contact

Over ons

Matrix Benelux: uw partner voor industriële en voedselveilige smeermiddelen en technisch onderhoud

Matrix Benelux produceert smeermiddelen en vetten voor diverse industrieën, waarbij we ons richten op het gebruik van hoogwaardige en veilige smeermiddelen. Wij investeren continu in innovatie om onze producten en diensten te verbeteren en aan de veranderende behoeften van onze klanten te voldoen. Ons uitgebreide assortiment omvat hoogwaardige synthetische oliën en vetten, evenals gespecialiseerde smeermiddelen voor specifieke toepassingen. Deze producten zijn ontwikkeld om niet alleen de prestaties en levensduur van uw machines te optimaliseren, maar ook om stilstand tot een minimum te beperken, terwijl de voedselveiligheid gewaarborgd blijft.

Ons doel is om de beste keuze te worden voor bedrijven die hoge veiligheids- en kwaliteitsnormen eisen van hun smeermiddelen. Door te investeren in de nieuwste technologieën en de expertise van ons team, zijn we ervan overtuigd dat we de meest gewaardeerde producent van smeermiddelen en vetten kunnen worden. Onze passie voor smeermiddelen gaat verder dan alleen het leveren van producten. Wij geloven namelijk dat technisch onderhoud ook zeer belangrijk is voor bedrijven. Onze klantgerichte benadering en technische expertise stellen ons in staat om aan de specifieke eisen van onze klanten te voldoen en hen te ondersteunen bij hun smeerbehoeften.

Wij willen onze klanten op het gebied van smering en smeer technisch onderhoud ontzorgen, door op een betrouwbare en kundige manier duurzame oplossingen te bieden voor hun bedrijven.

PRESTATIES

Onze “waarde toevoegende” smeermiddelen zijn actief in het verbeteren van de levensduur, temperatuurbestendigheid (zowel hoger als lager), anti-slijtage, weerstand tegen extreme druk, water- en chemische bestendigheid. Door toepassing van de nieuwste chemie en een technische benadering bij het kiezen van producten en toepassingen, lossen wij voortdurend problemen op en verbeteren wij prestaties in verschillende toepassingen.

DUURZAAMHEID

Onze duurzaamheidsdoelen gaan verder dan alleen biologische afbreekbaarheid en ecotoxiciteit. Naast het hebben van een biologisch afbreekbaar en ecologisch veilig profiel, zijn onze producten ook veel duurzamer dankzij hun langere levensduur en het verminderen van energieverbruik.

VOEDSELVEILIGHEID

De productie van voedsel is cruciaal voor het welzijn en de gezondheid van de mensheid. Met meer dan 130 voedselveilige producten zorgt Foodmax ervoor dat de voedselproductie niet wordt besmet met giftige stoffen voor zowel mensen als dieren.

LAGERE CO2-VOETAFDRUK

Onze synthetische producten dragen bij aan het verminderen van de koolstofvoetafdruk omdat ze een lagere wrijving en betere smering bieden dan conventionele minerale smeermiddelen op basis van petroleum.

ONDERSCHEIDEN

Wij onderscheiden ons van veel concurrenten doordat we niet alleen overleven in een wereld waarin petroleum-gebaseerde producten minder populair worden, maar juist een uitgebreid assortiment aan smeermiddelen hebben ontwikkeld op basis van alternatieve grondstoffen. Door onze aanpak hebben we gemerkt dat onze focus op toegevoegde waarde heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van producten die een aanzienlijk positieve impact hebben op de wereld.

VOORTDURENDE ONTWIKKELING

In een wereld die sneller dan ooit verandert, leidt stilstaan al snel tot achterblijven. Daarom ontwikkelt Matrix voortdurend nieuwe producten en verkent het nieuwe technologieën en toepassingen. Het bedrijf is er trots op om snelle oplossingen voor smering aan te bieden en streeft naar verbetering van de productieprocessen van haar klanten.