Contact

Contact

Voedselveilige smeermiddelen Bakkerijen

Unieke uitdagingen voor applicaties in de drankenindustrie

De drankenindustrie produceert een uitgebreid drankassortiment, waaronder frisdranken, sappen, water en alcoholische dranken. Verschillende machines hebben verschillende behoeften als het gaat om smering. Een verkeerde keuze van smeermiddel kan leiden tot stilstand van de machines, verhoogde kans op slijtage en zelfs beschadiging van apparatuur.

De drankenindustrie kent specifieke uitdagingen die van invloed zijn op de prestaties van machines en apparatuur. Om downtime te minimaliseren, is het van cruciaal belang om deze uitdagingen goed te begrijpen en de juiste smeermiddelen te gebruiken.

Omgaan met zware omstandigheden van grijparmen

Kijk bijvoorbeeld naar de grijparmen in de drankindustrie. De grijparmen bevestigen de etiketten op de juiste plaats. Gewone smeermiddelen hebben de neiging om kleverig te worden of hun smerende eigenschappen te verliezen onder deze omstandigheden, waardoor de grijparmen minder efficiënt kunnen functioneren. Dit kan resulteren in het misgrijpen of verkeerd plaatsen van etiketten, met stilstand van machines tot gevolg.

Omgaan met kettingen van palletiseermachines

Daarnaast wordt er ook intensief gebruik gemaakt van de palletiseermachines, met name de kettingen worden zwaar belast. Het is essentieel dat deze kettingen goed gesmeerd worden om een soepele werking te waarborgen. Echter, traditionele smeermiddelen hebben de neiging om vuil, zoals hout- en stofdeeltjes, aan te trekken, wat resulteert in de vorming van een schurende pasta. Dit kan een mogelijk probleem zijn, aangezien er een risico bestaat dat het smeermiddel op de schone verpakte producten terechtkomt. Klanten kunnen deze producten vervolgens weigeren vanwege de ongewenste verontreiniging.

Waarborgen van voedselveiligheid in de drankenindustrie

In de drankenindustrie staat voedselveiligheid bovenaan de prioriteitenlijst. Grote supermarktketens en andere grote afnemers eisen nu volledige transparantie met betrekking tot voedselveiligheid in de gehele productieketen. Daarom stellen wij de strengste eisen aan de voedselveiligheid van onze smeermiddelen. Dit betekent dat wij voldoen aan zeer strikte hygiëne- en veiligheidsrichtlijnen. Onze voedselveilige smeermiddelen zijn gecertificeerd en goedgekeurd volgens de normen en standaarden van Kosher, Halal en NSF.

Het juiste smeermiddel voor de juiste applicatie in de drankenindustrie

Matrix Benelux biedt voedselveilige smeermiddelen die speciaal zijn ontworpen voor de drankenindustrie. Deze smeermiddelen zijn ontwikkeld om effectief te smeren en tegelijkertijd de uitdagingen van de drankindustrie tegen te gaan. Naast het leveren van smeermiddelen voor de zuivelindustrie ontzorgen wij klanten ook als het gaat om het smeertechnisch onderhoud.

Bent u benieuwd wat wij nog meer voor u kunnen doen? Plan dan vrijblijvend een afspraak met ons in.

  Contact formulier
  Neem contact met ons op!

  Contact opnemen met een van onze specialisten?

  Als u vragen heeft over onze producten of diensten, laat dan een bericht achter door het formulier in te vullen, of stuur een e-mail naar info@matrix-benelux.nl

  Liever bellen? Zeker! Onze specialisten staan voor u klaar.

  Telefoon: +31 316 740 855