Contact

Contact

Oplossingen

R&D

Service

R&D van Matrix Benelux: waar expertise en toewijding samenkomen

Bij Matrix Benelux focussen wij ons op het ontwikkelen van hoogwaardige smeermiddelen.. Ons doel is om onze klanten te voorzien van smeermiddelen die niet alleen voldoen aan hun eisen, maar die ook bijdragen aan het verbeteren van de prestaties van hun machines en apparatuur. Een cruciale stap in dit proces is het mengen en veelvoudig testen van smeermiddelen en vetten.

Hoewel sommige smeermiddelen wellicht aangeven dat ze mengbaar zijn, begrijpen we bij Matrix Benelux dat dit in de praktijk niet altijd zo simpel is. Om ervoor te zorgen dat onze klanten veilige en betrouwbare smeermiddelen ontvangen, hanteren we het motto “better safe than sorry” in ons laboratorium. Dit betekent dat we altijd een grondige compatibiliteitscontrole uitvoeren voordat we smeermiddelen mengen.
Door deze zorgvuldige aanpak kunnen we mogelijke contaminatie vermijden en minimaliseren we de risico’s op machineschade.
Daarnaast zijn olieanalyses een van de belangrijkste aspecten in ons R&D werk. Bij Matrix Benelux geloven we erin dat olieanalyses essentieel zijn voor het preventief smeren van smeermiddelen op de juiste applicatie. Door gedetailleerde analyses van smeermiddelen kunnen we een helder beeld krijgen van zowel de machineconditie als de staat van het smeermiddel zelf.

De resulterende gegevens bieden niet alleen inzicht in de toestand van het smeermiddel, maar onthullen ook waardevolle informatie over contaminatie en metaaldeeltjes die kunnen wijzen op overmatige slijtage in de machine.