Contact

Contact

Voedselveilige smeermiddelen in de groente- en fruitverwerking

Het belang van voedselveilige smeermiddelen in de groente- en fruitverwerking

De groente- en fruitverwerking wordt omringd door machines die grote productievolumes binnen strikte deadlines moeten verwerken. Elke seconde telt en stilstand van machines heeft grote gevolgen en is simpelweg onacceptabel.

Impact van water en zand op machines in de groente- en fruitverwerking

De oorzaak van de stilstand van machines komt vaak door de uitdagende omgevingen waarin machines in de groente- en fruitverwerking staan. Zo komen deze machines veel in contact met water en zand. Vooral de lagers en aandrijfkettingen hebben hieronder te lijden.

Tijdens het verwerkingsproces worden de aandrijfkettingen namelijk ondergedompeld in water, wat kan leiden tot het wegspoelen van smeermiddelen en de vorming van slijtage en corrosie. Ook lagers worden vaak iedere dag onder hoge druk gereinigd waardoor er grote kans is op corrosie. Daarnaast kan zand zich ophopen in de machineonderdelen. Wat kan zorgen voor verstoppingen of beschadiging van de machines tot gevolg.

De gevolgen van stilstand van machines in de groente- en fruitverwerking

Stilstand resulteert niet alleen in kostbaar tijdverlies, maar leidt ook tot productieverlies en verlengde verwerkingstijden. Dit dient ten koste van alles voorkomen te worden. Om dit te voorkomen is het van cruciaal belang om het juiste smeermiddel voor de juiste applicatie te gebruiken.

Daarom hebben we zorgvuldig vastgesteld welk smeermiddel het juiste smeermiddel is voor de juiste machineapplicatie. Of het nu gaat om aandrijfkettingen, transportbanden, snijmachines, sorteermachines of andere machines, wij bieden het juiste voedselveilige smeermiddel voor de juiste applicatie. Naast het leveren van smeermiddelen voor de groente en fruitverwerking, ontzorgen wij klanten ook als het gaat om het smeertechnisch onderhoud.

Voedselveilige smeermiddelen van Matrix Benelux voor de groente- en fruitindustrie

In de groente- en fruitverwerking moeten smeermiddelen voedselveilig zijn. Grote afnemers zoals supermarktketens eisen volledige transparantie met betrekking tot voedselveiligheid in de groente- en fruitverwerking. Dit maakt het uiterst belangrijk voor het productieproces (aanvoer, reiniging van het product, verwerking en verpakking) om de juiste smering toe te passen in de fabriek.

Hoe kan Matrix Benelux de fruitverwerking optimaliseren?

Onze smeermiddelen bieden niet alleen uitstekende voedselveilige smering, maar zijn ook ontworpen om corrosie, slijtage en verontreiniging tot een minimum te beperken. Hierdoor blijven uw machines efficiënt draaien en worden onnodige kosten voor reparaties voorkomen.

  Contact formulier
  Neem contact met ons op!

  Contact opnemen met een van onze specialisten?

  Als u vragen heeft over onze producten of diensten, laat dan een bericht achter door het formulier in te vullen, of stuur een e-mail naar info@matrix-benelux.nl

  Liever bellen? Zeker! Onze specialisten staan voor u klaar.

  Telefoon: +31 316 740 855