Contact

Contact

Voedselveilige smeermiddelen Bakkerijen

Het minimaliseren van stilstand in bakkerijen

Voor een technische dienst is het minimaliseren van downtime van cruciaal belang. Elke ongeplande stilstand van machines kan leiden tot langdurige vertragingen in de productie. Dit kan zeer problematisch zijn voor een bakkerij, aangezien de producten op tijd moeten worden geleverd om aan de vraag te voldoen. Om ongeplande stilstanden te voorkomen is preventief onderhoud en smering van de machines absoluut noodzakelijk.

Het belang van voedselveilige smeermiddelen in bakkerijen

Daarnaast is het belang van voedselveilig smeren de afgelopen jaren enorm toegenomen. Grote supermarktketens en andere grote afnemers eisen nu volledige transparantie met betrekking tot voedselveiligheid in de gehele productieketen (bakken – verhitten – reinigen etc.). Daarom stellen wij de strengste eisen aan de voedselveiligheid van onze smeermiddelen. Dit betekent dat wij voldoen aan zeer strikte hygiëne- en veiligheidsrichtlijnen. Onze voedselveilige smeermiddelen zijn gecertificeerd en goedgekeurd volgens de normen en standaarden van Kosher, Halal en NSF.

Het juiste smeermiddel voor de juiste applicatie

Bakkerijen moeten ervoor zorgen dat ze het juiste smeermiddel gebruiken dat geschikt is voor specifieke toepassingen in hun bakkerij. Matrix Benelux biedt de juiste smeermiddelen aan voor elke specifieke toepassing. In de onderstaande infographic wordt het volledige productieproces van een bakkerij beschreven, inclusief de benodigde smeermiddelen voor elke toepassing. Klik op de verschillende machines om te ontdekken welke smeermiddelen vereist zijn voor welke specifieke toepassing.

1
2
3
4
5
6
7
8

Waarom zijn Matrix smeermiddelen de beste keuze voor het productieproces?

Bakkerijen staan voor verschillende uitdagingen met betrekking tot smeermiddelen, waaronder het minimaliseren van stilstand, het waarborgen van voedselveiligheid en het gebruik van geschikte smeermiddelen voor elke toepassing. Bij Matrix Benelux begrijpen we deze uitdagingen en bieden we oplossingen voor deze uitdagingen. Onze Foodmax smeermiddelen zijn ontwikkeld voor bakkerijen en bieden voordelen die verder gaan dan alleen het oplossen van deze specifieke uitdagingen.

Matrix oplossing voor uitdagingen van bakkerijen

UITDAGING

OPLOSSING

Vraag naar het gebruik van voedselveilige smeermiddelen (niet-toxisch) in het gehele proces
Matrix Benelux biedt een complete Foodmax® (voedselveilige) productreeks voor de gehele bakkerij-industrie.
Kostenbesparing
Het gebruik van Foodmax® producten kan de levensduur van smeermiddelen 4 tot 5 keer langer maken in vergelijking met conventionele smeermiddelen, wat resulteert in lagere consumptie van smeermiddelen.
Vraag naar producten zonder slechte MOSH en MOAH
Foodmax® smeermiddelen bevatten geen slechte MOSH en MOAH, wat resulteert in geen problemen met MOSH en MOAH.
Energiebesparing en lagere koolstofvoetafdruk
Middels de technologie in onze Foodmax® producten verlagen onze Foodmax® producten de koolstofvoetafdruk en het energieverbruik.
Rationalisatie van smeermiddelen
De hogere prestaties van voedselveilige smeermiddelen maken rationalisatie mogelijk. Eenvoudiger voorraadbeheer (minder SKU's). Geen risico op vermenging en ongewenste besmetting.
Lagerfalen (door stof en vocht)
De juiste keuze van onze vetten kan de levensduur van lagers verlengen.

  Contact formulier
  Neem contact met ons op!

  Contact opnemen met een van onze specialisten?

  Als u vragen heeft over onze producten of diensten, laat dan een bericht achter door het formulier in te vullen, of stuur een e-mail naar info@matrix-benelux.nl

  Liever bellen? Zeker! Onze specialisten staan voor u klaar.

  Telefoon: +31 316 740 85