Contact

Contact

Voedselveilige smeermiddelen in de vleesverwerking

Het minimaliseren van stilstand in de vleesverwerking

De vleesverwerking wordt omringd door machines die grote productievolumes binnen strikte deadlines moeten verwerken. Elke seconde telt en stilstand van machines heeft grote gevolgen en is simpelweg onacceptabel.

Stilstand van machines door vochtige omgeving

De oorzaak van de stilstand van machines komt vaak door de uitdagende omgevingen waarin machines in de vleesverwerking staan. De vleesverwerkingsindustrie is namelijk vaak vochtig vanwege de aanwezigheid van water, reinigingsmiddelen en vloeistoffen. Dit kan leiden tot roest, corrosie en versnelde slijtage van machines en apparatuur.

Stilstand van machines door verontreinigingen in de omgeving

Tijdens het verwerkingsproces kunnen verschillende verontreinigingen en vuildeeltjes in de omgeving aanwezig zijn. Deze deeltjes kunnen zich vasthechten aan machines en wrijving veroorzaken. Machines en aandrijfkettingen worden vaak blootgesteld aan zware belasting en sterk wisselende temperaturen. Dit kan leiden tot overmatige slijtage, vermindering van de efficiëntie en zelfs uitval van machines. Het gebruik van smeermiddelen met reinigende en beschermende eigenschappen kan helpen bij het voorkomen van verontreinigingen en het behoud van optimale machineprestaties.

Voedselveilige smeermiddelen van Matrix Benelux voor efficiënte vleesverwerking

In de vleesindustrie is elk detail van cruciaal belang. Het draait niet alleen om het minimaliseren van stilstand, maar ook om het waarborgen van de hoogste normen van voedselveiligheid. Bij Matrix Benelux hechten wij veel waarde aan de voedselveiligheid van onze smeermiddelen. Grote supermarktketens en andere grote afnemers eisen nu volledige transparantie met betrekking tot voedselveiligheid in de gehele productieketen. Daarom stellen wij de strengste eisen aan de voedselveiligheid van onze smeermiddelen. Dit betekent dat wij voldoen aan zeer strikte hygiëne- en veiligheidsrichtlijnen. Onze voedselveilige smeermiddelen zijn gecertificeerd en goedgekeurd volgens de normen en standaarden van Kosher, Halal en NSF.

Het juiste smeermiddel voor de juiste applicatie in de vleesverwerking

Het proces van vleesverwerking is complex en vereist het gebruik van diverse machines, zoals snijmachines, transportbanden en tandwielkasten. Het regelmatig smeren van deze machines is essentieel om een soepele werking te waarborgen. Bij Matrix Benelux begrijpen we als geen ander dat elke seconde telt en dat stilstand van machines simpelweg onacceptabel is, daarom produceren wij het juiste voedselveilige smeermiddel voor de juiste applicatie in de vleesverwerking.

  Contact formulier
  Neem contact met ons op!

  Contact opnemen met een van onze specialisten?

  Als u vragen heeft over onze producten of diensten, laat dan een bericht achter door het formulier in te vullen, of stuur een e-mail naar info@matrix-benelux.nl

  Liever bellen? Zeker! Onze specialisten staan voor u klaar.

  Telefoon: +31 316 740 85