Contact

Contact

Dierenvoeding

Smeermiddelen voor de diervoederindustrie

De diervoederindustrie is verantwoordelijk voor de productie van voer voor een breed scala dieren, waaronder koeien, varkens, kippen en vissen. De diervoederindustrie heeft te maken met hoge volumes, machinestilstand moet daarom ook altijd voorkomen worden. Om ongeplande stilstanden te voorkomen is preventief onderhoud en smering van de machines absoluut noodzakelijk.

Om machines juist te smeren is het van cruciaal belang om de uitdagingen van diervoederfabrieken te kennen. Diervoederfabrieken zijn zeer stoffig en hebben vaak te maken met zware belastingen. Dit is onder andere goed terug te zien in de pelletpers.

Een pelletpers wordt gebruikt in de diervoederindustrie om grondstoffen zoals vezels en additieven samen te persen en om te zetten in compacte pellets of korrels. Deze pellets of korrels dienen vervolgens als voer voor verschillende soorten dieren, zoals vee, pluimvee en huisdieren.

Het proces van het samenpersen van grondstoffen tot pellets gebeurt onder hoge druk en belasting. Het smeermiddel moet bestand zijn tegen deze hoge druk. Naast de hoge druk van de pelletpers is de omgeving van een diervoederfabriek vaak zeer stoffig. Dit stof kan de machine binnendringen, wat de smering van machines aantast en zelfs kan leiden tot machinestilstand. Een van de belangrijkste voordelen van smeermiddelen in de diervoederindustrie is hun vermogen om wrijving en slijtage aan machines en apparatuur te verminderen. Smeermiddelen zorgen ervoor dat bewegende onderdelen soepel blijven functioneren, waardoor het risico op defecten en stilstand wordt verminderd. Dit is vooral belangrijk in de diervoederindustrie, waar stilstand kan leiden tot aanzienlijke productie- en omzetverliezen.

Smeermiddelen spelen ook een cruciale rol bij het handhaven van de hygiëne en veiligheid van het geproduceerde voer. Het gebruik van voedselveilige smeermiddelen in apparatuur voor de productie van diervoeders zorgt ervoor dat er geen besmetting van het voer plaatsvindt met schadelijke chemicaliën of andere verontreinigingen. Dit is van cruciaal belang voor het behoud van de veiligheid en kwaliteit van het voer en voor het beschermen van de gezondheid van de dieren.

Een ander belangrijk aspect van smering in de diervoederindustrie is energie-efficiëntie. Smeermiddelen verminderen wrijving en slijtage van machines en apparatuur, wat tot aanzienlijke energiebesparingen kan leiden. Dit kan helpen de productiekosten te verlagen en de milieu-impact van de diervoederindustrie te verminderen.

In de diervoederindustrie kunnen biologisch afbreekbare smeermiddelen speciaal worden gebruikt in buitenapparatuur zoals voermengwagens, maalmachines en transportbanden die in het veld worden gebruikt. Deze smeermiddelen zijn minder schadelijk voor het milieu en laten geen schadelijke resten achter in de bodem of het water, waardoor het risico op schade aan wilde dieren en andere levende organismen wordt verkleind.

Daarnaast beschikken wij over de CPM-goedkeuring. De CPM-goedkeuring (California Pellet Mill) is een standaard die wordt toegepast op machines en smeermiddelen die worden gebruikt in de diervoederindustrie. Het garandeert dat onze smeermiddelen voldoen aan de strenge normen voor voedselveiligheid en prestaties in deze specifieke toepassing.

Bij Matrix Benelux begrijpen we het belang van het aanbieden van het juiste smeermiddel voor de juiste applicatie. In de onderstaande infographic wordt het volledige productieproces van de diervoederindustrie beschreven, inclusief de benodigde smeermiddelen voor elke toepassing. Alle smeermiddelen zijn specifiek afgestemd op de uitdagingen van desbetreffende machines. Klik op de verschillende machines en bekijk welke smeermiddelen vereist zijn voor welke specifieke toepassing.

Matrix Benelux's producten voor de diervoederindustrie

1
2
3
4
5
6

Uitdagingen en oplossingen in de diervoederindustrie

UITDAGINGEN

OPLOSSINGEN

  • Eis voor het gebruik van voedselveilige smeermiddelen (niet-giftig) in het gehele proces
Matrix Benelux biedt een complete Foodmax-productlijn voor de hele diervoederindustrie, die voldoet aan voedselveiligheidsnormen
  • Kostenefficiëntie
Het gebruik van Foodmax-producten kan de levensduur van smeermiddelen met 4 tot 5 keer verlengen in vergelijking met conventionele smeermiddelen, wat resulteert in lagere smeermiddelenconsumptie. Klanten hebben successen gehad tot wel 75% minder vetconsumptie
  • Vraag naar MOSH- en MOAH-vrije producten
Foodmax smeermiddelen bevatten geen schadelijke MOSH en MOAH, waardoor er geen problemen zijn met MOSH en MOAH
  • Lagerschade (als gevolg van hoge belasting)
Door de juiste keuze van onze Foodmax vetten kan de levensduur van lagers worden verlengd met duizenden uren
  • Energiebesparing en lagere CO2-voetafdruk
Door het gebruik van Foodmax-producten wordt de CO2-voetafdruk verlaagd en het energieverbruik verminderd, vanwege de technologie die we gebruiken in onze Foodmax-producten
  • Terugbrengen van het aantal smeermiddelen
Door de hogere prestaties van foodgrade smeermiddelen is rationalisatie mogelijk. Eenvoudiger voorraadbeheer (minder SKU's). Geen risico op vermenging en ongewenste verontreiniging
  • Strikte OEM-vereisten
Matrix Benelux voldoet aan de strikte OEM-vereisten en heeft OEM-goedkeuringen en referenties in de diervoederindustrie.

Flyer voor de diervoederindustrie

In de diervoederindustrie is er een vraag naar hoogwaardige voedselveilige smeermiddelen. Dit is een industrie met diverse moeilijkheden op het gebied van smering van de fabrieken. Zware belastingen, schokken, temperatuurwisselingen, stof en water zijn dagelijkse elementen die invloed hebben op deze industrie. Matrix Benelux biedt hoogwaardige voedselveilige smeermiddelen aan, die het vetverbruik aanzienlijk verminderen en de levensduur van de lagers met duizenden uren verlengen.

Download onze nieuwe flyer die u een compleet overzicht biedt van de toepassingen die de fabriek gebruikt en de aanbevolen smeermiddelen met hun voordelen.