Contact

Contact

Farmaceutisch

Voedselveilige smeermiddelen voor de farmaceutische industrie

De farmaceutische industrie speelt een essentiële rol bij het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van mensen wereldwijd. In een branche waar mensenlevens op het spel staan, is de hoogste mate van nauwkeurigheid, veiligheid en kwaliteit van cruciaal belang. De farmaceutische industrie ondergaat daarom uitgebreide en belangrijke audits om ervoor te zorgen dat er aan de voorschriften wordt voldaan en de hoogste normen worden gehandhaafd.

Voor een technische dienst is het minimaliseren van downtime van cruciaal belang. Elke ongeplande stilstand van machines kan leiden tot langdurige vertragingen in de productie. Dit kan zeer problematisch zijn voor farmaceutische bedrijven, aangezien de producten op tijd moeten worden geleverd om aan de vraag te voldoen. Om ongeplande stilstanden te voorkomen is preventief onderhoud en smering van de machines absoluut noodzakelijk.

Om stilstand te voorkomen is het belangrijk om de uitdagingen van de farmaceutische industrie te begrijpen. Een van de belangrijkste uitdagingen in de farmaceutische industrie is het schoonhouden en smeren van machines. Het gebruik van traditionele smeermiddelen kan specifieke problemen veroorzaken, zoals het hechten van tablettenpoeder aan de stempels en matrijzen, wat kan leiden tot productbesmetting en verminderde kwaliteit van geneesmiddelen. Het is daarom van cruciaal belang om geschikte smeermiddelen te vinden die deze problemen kunnen voorkomen en die tegelijkertijd voldoen aan de strenge hygiënenormen die gelden in de farmaceutische industrie.

Het preventief smeren van tandwielkasten, kettingen, transportbanden en hydrauliek is van cruciaal belang in de farmaceutische industrie om stilstand te minimaliseren. Door regelmatig smeren wordt slijtage en schade voorkomen, waardoor de levensduur van de apparatuur wordt verlengd en onverwachte uitval wordt voorkomen. Dit verzekert een gestroomlijnd productieproces, wat essentieel is om aan strikte deadlines en marktvraag te voldoen. Bovendien vermindert smering wrijving en oververhitting, waardoor de machineprestaties verbeteren en de behoefte aan onderhoud afneemt. Het resultaat is een hogere productie-efficiëntie en lagere kosten.

Een andere belangrijke uitdaging waar de farmaceutische industrie mee te maken heeft bij het schoonhouden en smeren van machines is de strikte naleving van regelgeving met betrekking tot productveiligheid en hygiëne. Farmaceutische bedrijven moeten voldoen aan strenge normen en richtlijnen. Denk hierbij aan het NSF, Kosher en Halal certificaat.

Al met al speelt het schoonhouden en smeren van machines een essentiële rol in de farmaceutische industrie. Door te investeren in hoogwaardige smeermiddelen die voldoen aan hygiënenormen, regelgeving en duurzaamheidscriteria, kunnen farmaceutische bedrijven de betrouwbaarheid, efficiëntie en productkwaliteit verbeteren, terwijl ze tegelijkertijd voldoen aan de hoogste normen van veiligheid en regelgeving.

  Contact formulier
  Neem contact met ons op!

  Contact opnemen met een van onze specialisten?

  Als u vragen heeft over onze producten of diensten, laat dan een bericht achter door het formulier in te vullen, of stuur een e-mail naar info@matrix-benelux.nl

  Liever bellen? Zeker! Onze specialisten staan voor u klaar.

  Telefoon: +31 316 740 85