Contact

Contact

ISO 21469

Hygiënische Smeermiddelen in de Voedingsindustrie

Bij Matrix Benelux is voedselveiligheid en de kwaliteit van onze producten absoluut topprioriteit. We laten niets aan het toeval over als het gaat om de bescherming van uw voedsel en het waarborgen van de hoogste kwaliteitsnormen. Daarom hanteren we strenge maatregelen om ervoor te zorgen dat onze productieprocessen voldoen aan de hoogste hygiënenormen van ISO 21469.

ISO 21469 is een internationale norm die zich specifiek richt op de hygiënevereisten voor smeermiddelen. Deze norm wordt gebruikt in machines binnen de voedings- en farmaceutische industrie. Het doel van ISO 21469 is om het risico op besmetting en vervuiling in het productieproces tot een minimum te beperken. Het omvat richtlijnen voor het beheer van grondstoffen, het gebruik van geschikte verpakkingsmaterialen en het implementeren van hygiënische productiemethoden. Concreet houdt dit in dat onze ISO 21640-gecertificeerde smeermiddelen aan de volgende regels voldoen:

  • Grondstoffenbeheer: We zorgen voor de juiste selectie en beheer van grondstoffen die gebruikt worden bij de productie van smeermiddelen. Dit omvat het controleren van de herkomst, kwaliteit en hygiënische eigenschappen van de grondstoffen.
  • Verpakkingsmaterialen: We gebruiken geschikte verpakkingsmaterialen die voldoen aan de hygiënenormen om de integriteit van de smeermiddelen te waarborgen en besmetting te voorkomen.
  • Productieproces: We implementeren strikte hygiënische productiemethoden om het risico op besmetting te minimaliseren. Dit omvat het regelmatig reinigen en desinfecteren van productieapparatuur, het trainen van medewerkers in hygiënevoorschriften en het handhaven van een gecontroleerde productieomgeving.
  • Kwaliteitscontrole: We voeren regelmatige inspecties en controles uit om de naleving van de hygiënenormen te waarborgen. Dit omvat het testen van smeermiddelen op microbiële besmetting en het monitoren van de productiekwaliteit.

Een van de belangrijkste voordelen van onze ISO 21469-gecertificeerde smeermiddelen is de verhoogde voedselveiligheid. Het minimaliseren van risico op besmetting in de productieomgeving is namelijk van essentieel belang voor de voedingsindustrie. Door te voldoen aan de strikte hygiënenormen van de ISO 21469-certificering, waarborgen we dat onze smeermiddelen geproduceerd worden met de hoogste mate van zorg en aandacht voor hygiëne.

We blijven ons inzetten voor voedselveiligheid en kwaliteit, en we streven ernaar om voortdurend te verbeteren en te voldoen aan de evoluerende normen en verwachtingen. Met onze ISO 21469-certificering tonen we aan dat we uw vertrouwen waard zijn en dat we uw partner zijn in het waarborgen van de hoogste normen van hygiëne en voedselveiligheid.