Contact

Contact

Nieuws

Foodmax® Chain HT-X

Ongecategoriseerd

Voedsel wordt heel vaak in een voedselproductiebedrijf getransporteerd door middel van kettingen en transportbanden. Omdat deze apparatuur vaak wordt blootgesteld aan water, schoonmaakmiddelen en extreme temperatuurschommelingen, is het uiterst belangrijk om het juiste smeermiddel te gebruiken.

Foodmax Chain HT-X is gebaseerd op zeer polaire biologisch afbreekbare basisolie en is bestand tegen oxidatie om een lange natte filmlevensduur bij hoge temperaturen te geven. De zeer polaire moleculen hechten zich sterk aan het oppervlak en zijn bestand tegen hoge temperaturen, terwijl ze tegelijkertijd de bewegende delen van elkaar scheiden dankzij de zeer stroperige smeerfilm die bij deze hoge temperaturen behouden blijft. Dit resulteert in lage koolstofvorming en lage oxidatie.

Foodmax Chain HT-X is bestand tegen toepassingen met hoge temperaturen (> 250 °C) en is daarom geschikt voor broodovens in bakkerijen. Foodmax Chain HT-X vermindert de slijtage van kettingen door gebruik te maken van de nieuwste beschikbare technologieën. Het bezit een uitstekende antislijtagecapaciteit en vertoont uitstekende verdampingseigenschappen. Foodmax Chain HT-X is rookvrij en reukloos.

Wilt u meer informatie over de Foodmax Chain HT-X of onze andere producten? Vraag het uw Matrix adviseur!