Contact

Contact

Diervoederindustrie

Smeermiddelen voor de diervoederindustrie

De diervoederindustrie is een cruciaal onderdeel van de landbouwsector, verantwoordelijk voor de productie en distributie van voer voor een breed scala aan dieren, waaronder koeien, varkens, kippen en vis. De productie van diervoeder vereist het gebruik van verschillende soorten machines en apparatuur, die onderhevig zijn aan slijtage door continu gebruik. Smeermiddelen spelen een cruciale rol bij het handhaven van de efficiëntie en levensduur van deze apparatuur, en bij het waarborgen van de veiligheid en kwaliteit van het geproduceerde voer.

Een van de belangrijkste voordelen van smeermiddelen in de diervoederindustrie is hun vermogen om wrijving en slijtage op machines en apparatuur te verminderen. Smeermiddelen helpen bewegende onderdelen soepel te laten functioneren, wat het risico op storingen en stilstand vermindert. Dit is vooral belangrijk in de diervoederindustrie, waar stilstand kan leiden tot aanzienlijke productieverliezen en omzetdalingen.

Smeermiddelen spelen ook een belangrijke rol bij het handhaven van de hygiëne en veiligheid van het geproduceerde voer. Het gebruik van voedselveilige smeermiddelen in apparatuur voor diervoederproductie zorgt ervoor dat er geen verontreiniging van het voer is met schadelijke chemicaliën of andere verontreinigingen. Dit is cruciaal voor het handhaven van de veiligheid en kwaliteit van het voer, en voor het beschermen van de gezondheid van de dieren die het consumeren.

Een ander belangrijk aspect van smering in de diervoederindustrie is energie-efficiëntie. Smeermiddelen helpen wrijving en slijtage op machines en apparatuur te verminderen, wat kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen. Dit kan helpen om de productiekosten te verlagen en de milieu-impact van de diervoederindustrie te verminderen.

Matrix Benelux's producten voor de diervoederindustrie

1
2
3
4
5
6

Uitdagingen en oplossingen in de diervoederindustrie

UITDAGINGEN

OPLOSSINGEN

  • Eis voor het gebruik van voedselveilige smeermiddelen (niet-giftig) in het gehele proces
Matrix Benelux biedt een complete Foodmax-productlijn voor de hele diervoederindustrie, die voldoet aan voedselveiligheidsnormen
  • Kostenefficiëntie
Het gebruik van Foodmax-producten kan de levensduur van smeermiddelen met 4 tot 5 keer verlengen in vergelijking met conventionele smeermiddelen, wat resulteert in lagere smeermiddelenconsumptie. Klanten hebben successen gehad tot wel 75% minder vetconsumptie
  • Vraag naar MOSH- en MOAH-vrije producten
Foodmax smeermiddelen bevatten geen schadelijke MOSH en MOAH, waardoor er geen problemen zijn met MOSH en MOAH
  • Lagerschade (als gevolg van hoge belasting)
Door de juiste keuze van onze Foodmax vetten kan de levensduur van lagers worden verlengd met duizenden uren
  • Energiebesparing en lagere CO2-voetafdruk
Door het gebruik van Foodmax-producten wordt de CO2-voetafdruk verlaagd en het energieverbruik verminderd, vanwege de technologie die we gebruiken in onze Foodmax-producten
  • Terugbrengen van het aantal smeermiddelen
Door de hogere prestaties van foodgrade smeermiddelen is rationalisatie mogelijk. Eenvoudiger voorraadbeheer (minder SKU's). Geen risico op vermenging en ongewenste verontreiniging
  • Strikte OEM-vereisten
Matrix Benelux voldoet aan de strikte OEM-vereisten en heeft OEM-goedkeuringen en referenties in de diervoederindustrie.

Flyer voor de diervoederindustrie

In de diervoederindustrie is er een vraag naar hoogwaardige voedselveilige smeermiddelen. Dit is een industrie met diverse moeilijkheden op het gebied van smering van de fabrieken. Zware belastingen, schokken, temperatuurwisselingen, stof en water zijn dagelijkse elementen die invloed hebben op deze industrie. Matrix Benelux biedt hoogwaardige voedselveilige smeermiddelen aan, die het vetverbruik aanzienlijk verminderen en de levensduur van de lagers met duizenden uren verlengen.

Download onze nieuwe flyer die u een compleet overzicht biedt van de toepassingen die de fabriek gebruikt en de aanbevolen smeermiddelen met hun voordelen.